Een eliminatiedieet is een dieet waarbij je telkens een voeding geeft die bestaat uit 1 diersoort, om zo uit te zoeken waar de hond allergisch op reageert en waar de hond dus niet allergisch voor is. Het liefst begin je hier met een diersoort te geven die hij in het verleden nooit gekregen heeft omdat hij zo het meeste kans heeft hier positief op te reageren.

Klik hier voor een overzicht van alle voedingen die geschikt zijn voor een eliminatiedieet.

Hoe?

Geen rund en kipEerst begin je met 1 diersoort. Deze geef je gedurende 6 tot 8 weken aan de hond. Doet de hond het hier goed op, en zijn de klachten verdwenen, dan kan je hem een 2e diersoort gaan geven gedurende 2-4 weken. En zo kan je diersoort per diersoort gaan uitzoeken waar hij goed op reageert.

Indien hij niet goed reageert op een diersoort, kan je best weer overgaan op een andere diersoort (en dan ook weer alleen die diersoort voeren). Kip hou je best voor laatst, omdat dit een diersoort is die heel vaak in voedingen voorkomt en dus het meeste kans heeft op een allergische reactie.

Uitzonderingen

Het is zo dat er honden zijn die weinig diersoorten goed verdragen maar dat is absoluut geen ramp. Je geeft best 4 diersoorten in 3 weken, lukt dat niet doordat de hond op de meeste diersoorten niet goed reageert dan is het in de eerste plaats belangrijk dat je hond een voeding krijgt waar hij het goed op doet.

Wat je niet mag doen is enkel bij de eerste diersoort blijven omdat hij het hier goed op doet. Vaak is dit een te eentonige voeding. Dus wij raden  aan om toch ook nog voort te gaan met andere diersoorten.

In het andere, het beste geval kan het zijn dat uw hond op alle diersoorten goed reageert, dat is zeker niet abnormaal en is afhankelijk van de voeding die u gaf op het moment uw hond de allergie ontwikkelde. Bij de verse voedingen in ons assortiment is het namelijk zo dat deze geen gluten bevatten. Brokken bestaan voor het grootste deel uit graan en opvulling, en uit heel weinig vlees dus vaak is het niet het dierlijk eiwit wat voor de allergie zorgt maar de plantaardige eiwitten die je niet terugvindt in verse voeding. In dit geval dien je dan zeker granen te vermijden, maar een hond heeft deze niet nodig voor een evenwichtige voeding.

Snacks en beloningen

Voorbeeld van hypoallergene snack: eendenvoetjesUiteraard kan de voeding bij een eliminatiedieet ook aangevuld worden met snacks en beloningen. Van de meeste diersoorten waar voedingen van bestaan verkopen wij ook snacks die volledig bestaan uit vlees van 1 diersoort. Kijk voor een overzicht van alle snacks op www.hondensnacks.be.

Over Cool4pets

Cool4pets is een natuurwinkel voor dieren met het grootste assortiment aan natuurlijke en gezonde snacks, voeding, supplementen en verzorgingsproducten. We zijn gespecialiseerd in soorteigen voeding voor honden en katten. Daarnaast hebben we ook een mooi aanbod aan duurzame non-food artikelen.

Meer over Cool4pets...

Onze winkel

Onze winkel

Openingsuren en meer contact info? Klik hier.

Baan 42
2990 Wuustwezel
België

Facebook

X