Lezingen

We ontvangen vijf boeiende gastsprekers die over verschillende onderwerpen komen vertellen. Ieder uur op het halve uur start een andere lezing die ongeveer een half uurtje duurt. Nadien is er nog even tijd om vragen te stellen.

De lezingen vinden binnen plaats in een afgesloten ruimte om het geluid van buiten zoveel mogelijk te dempen. Er zijn een 50-tal zitplaatsen en nog eventueel wat staplaatsen. De toegang is gratis. We stellen je graag voor aan onze sprekers:

Stefan Veenstra

Stefan is in 2005 afgestudeerd als regulier dierenarts, maar volgde nadien nog tal van alternatieve opleidingen. In 2009 richtte hij in Amsterdam de praktijk Natuurlijk Gezonde Dieren op. Hier wordt op een integratieve manier aan diergeneeskunde gedaan door verschillende diergeneeskundige stromingen te combineren.

In 2022 richtte hij daarnaast ook NGD Care op, een bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige orthomoleculaire producten voor gezelschapsdieren.

Stefan geeft om 11.30 uur een algemene lezing over integratieve diergeneeskunde en om 15.30 uur specifiek over integratieve darmtherapie.

Erwin van Gijtenbeek

Erwin is na zijn afstuderen als dierenarts in 1988 aan de Universiteit in Gent nooit gestopt met studeren. Dit heeft geresulteerd in een indrukwekkende verzameling diploma’s en certificaten en een uitgebreide kennis van zowel Westerse als Oosterse geneeswijzen. Door reguliere geneeskunde te combineren met acupunctuur, osteopathie, foodtherapy, kPNI en aromatherapie, heeft Erwin unieke inzichten en behandelingen ontwikkeld voor gezelschapsdieren en paarden. Samen met een topteam runt hij Dierenkliniek Any Animal in Heiloo.

Erwin's diepgaande kennis van voeding en het belang daarvan voor de gezondheid van dieren heeft geleid tot de oprichting van het merk CarniVoer, onder andere gespecialiseerd in verse voeding en kruidenmixen voor honden en katten. Daarnaast is hij auteur van het boek "De rauwe waarheid over de voeding van je hond”. Onlangs verscheen zijn tweede boek, "Voeding als therapie", die hij geschreven heeft in samenwerking met collega-dierenarts Juliet Decaestecker. Het boek was zeer snel uitverkocht maar er komt een tweede druk, die gelijk ook in meerdere talen beschikbaar zal zijn.

Om 14.30 uur geeft Erwin een lezing over verse voeding voor honden en katten.

Carmen Coopmans

Carmen studeerde in 2010 af als regulier dierenarts. Ze merkte al snel dat reguliere geneeskunde vaak niet op zoek gaat naar de kern van het probleem en alleen een pleister op een wonde is. In haar praktijk in 's-Gravenwezel behandelt ze je huisdier dan ook vanuit een holistisch standpunt. Ze gaat op zoek naar de oorzaak van symptomen en pakt het probleem bij de wortels aan.

Als één van de eerste dierenartsen in België startte ze ook met titeren. Dit is het bepalen van de hoeveelheid antilichamen die er in het bloed zitten tegen bepaalde ziekten waar tegen honden en katten worden ingeënt, om zo overvaccinatie (en de nadelige gevolgen hiervan) te voorkomen.

Carmen vertelt je om 12.30 uur alles over titeren.

Marijke Hoorne

Marijke is de oprichtster van holistische hondenschool DoggyWise in Evergem. Ze is ervan overtuigd dat je een hond alleen kan trainen als je een connectie met hem deelt. Deze connectie in combinatie met positieve, rustige en beloningsgerichte trainingsmethoden maakt haar aanpak tot een succes. Samen met Ayla startte ze Knappie en geven ze lezingen, workshops en online cursussen.

Marijke geeft om 10.30 uur een lezing over ontspannen wandelen aan de lijn.

Trekt jouw hond aan de lijn tijdens de wandeling? Lukt het je niet om op een ontspannen manier te wandelen met je hond en zie je er meer en meer tegenop om met je hond te gaan wandelen? Marijke legt je uit wat de oorzaken zouden kunnen zijn van het trekken en geeft je tips en tricks mee om direct aan de slag te kunnen gaan.

Ayla Verschueren

Ayla van Moob is puppycoach. Ze volgde tal van opleidingen om je zo goed mogelijk en op een liefdevolle manier te begeleiden bij de opvoeding van je pup(s), maar ook beginnende fokkers kunnen bij haar terecht voor advies. Ze doet dit alles vanuit een holistisch standpunt, waarbij ook voeding een belangrijke rol speelt. Samen met Marijke is ze op ons evenement aanwezig als Knappie - meer info daarover onder 'Standhouders'.

Ayla verzorgt om 13.30 uur een lezing over etikettering van dierenvoeding en het lezen, begrijpen en beoordelen hiervan.

Wat kan je allemaal lezen op de verpakking van dierenvoeding en waarvoor staan al die woorden? Hoe zoek je een goede voeding voor je hond en welke soorten voedingen bestaan er allemaal? Ayla vertelt het je allemaal in deze lezing.